V maskeleri ile seslendiler: Biliyoruz

Alternatif Bilişimciler, Julian Assange ve Wikileaks için Vandetta maskelerini taktı ve “Görüyoruz, duyuyoruz, biliyoruz… Susmuyoruz, ifşa ediyoruz…” dedi.

Yayınladığı belgeler nedeniyle yoğun baskı altında olan Wikileaks ve kurucusu Julian Assange’ye Türkiye’deki bilişimcilerden destek geldi. Alternatif Bilişim Derneği Girişimi üyeleri, Taksim tramvay durağında basın açıklaması yaparak, “Görmeye, duymaya, bilmeye ve en çok da söylemeye devam edeceğiz…” dedi. Girişim üyeleri, eylem sırasında V For Vandetta filmi ile tanınan Guy Fawkes maskeleri taktı.
“Bilgiye Erişmek Özgürlüktür” yazılı pankartın açıldığı eylemde grup adına konuşma yapan Ali Rıza Keleş, tüm dünyanın yaklaşık bir aydır, adına diplomasinin 11 Eylül’ü dedikleri olayla sarsıldığını ve Wikileaks’in yayınladığı belgelerle internetin gücünün bir kez daha görüldüğünü söyledi.

BİLGİ TEKELLERİ VE İKTİDARLARA KARŞI; İNTERNET
Wikileaks’i terörist ilan edenlerin, kabuslarının gerçek olmasının telaşıyla koşuşturduğunu belirten Keleş, “Gizledikleri bilgiler üzerine kurdukları iktidarlarının minik bir domino taşının çekilmesiyle nasıl yıkıldığını dehşetli gözlerle izliyorlar. E-postalarımıza, telefonlarımıza, hayatımıza sızan Big Brother, izlerken yakalanmanın acısıyla saldırıyor” dedi.
İnterneti bilgi tekeline karşı yeni güç olarak tanımlayan Keleş, internetin, insanlığın ürettiği bilgilerin paylaşılmasına ve en uzak köşelere yayılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

BİLGİNİN AKMASINI NEDEN İSTEMİYORSUNUZ?
Ali Rıza Keleş, bu nedenle devletlerin, internete karşı korumacı olduğunu söyledi ve Türkiye’deki İnternet Yasasını hatırlattı: “10 binin üzerinde site erişime engelli, yüz binlercesi kamusal erişime filtreler dolayısıyla kapalı durumda.”
Keleş, bu durumu “totaliterlik, sansürcülük” olarak değerlendirdi ve demokrasilerde yeri olmadığını söyledi.
BM’nin bir internet polis gücü kurma girişimine değinen Ali Rıza Keleş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da dünyanın internet alanındaki yasal boşluğunun Birleşmiş Milletler modeli bir yapılanmayla aşabileceğini savunduğunu söyledi. Keleş, Bakan Yıldırım’a şöyle seslendi: “Aşmak istediğiniz hangi yasal boşluktur, kocaman bir barbarlığın kirinin, pasının sızdığı bu boşluğu neden kapatmak istiyorsunuz, akmamasını istediğiniz, bizim bilmediğimiz birşeyler mi var?”

VATAN HAİNLİĞİ DEĞİL, BARBARLIĞA KARŞI MÜCADELE
Keleş, Assange’in “terörist”, Brandley’in “vatan haini” olarak suçlanmasına ilişkin ise şöyle konuştu: “İsrail’de Vanunu, Türkiye’de vicdani retçi gençler, ABD ordusunda Bradley Manning ve savaşmayı reddeden diğer askerler… Savaş suçlarını açıklamak suç değildir, vatan hainliği değildir. Barbarlığa karşı mücadele etmek, yasalara rağmen bile olsa meşrudur, haktır” dedi.

BİLMEK İSTEDİĞİMİZ İÇİN…
Ali Rıza Keleş, şöyle konuştu: “Bilgiye erişmek haktır, özgürlüktür. Bilgiyi kamu malı haline getirecek, herkesin dilediği gibi faydalanmasını sağlayacak en etkin araç bugün için internettir. Wikileaks’i bu kadar güçlü yapan şey internetin olanakları kadar, ‘bilgi özgür olmalıdır’ fikridir.
Bugün bizi de sokağa çıkaran bilmek isteyişimizdir. Devlet sansürünün bizi gerçeklerden koruduğunu bir kez daha söylemek içindir. Bilme hakkımıza, basın özgürlüğüne, kişisel hak ve özgürlüklerimize sahip çıkacağımızı beyan etmek içindir.”

Alternatif Bilişim Derneği Girişim, taleplerini şöyle açıkladı:
-Hiç bir kurum ve hiç kimsenin insanlığın neyi bilip neyi bilmemesi gerektiğine karar vermemesi için;
-Basın, iletişim özgürlüğü için;
-Bilgi tekellerine karşı çıkmak için;
-Düzenin çürümüşlüğünün nerelere kadar uzandığını kanıtlamak için;
-Başka bir dünya gerekliliğini, bilgi ile somutlaştırmak için;
-Eşit, özgür, adil yaşamlar ve yarınlar için…
Biz görmeye, duymaya, bilmeye ve en çok da söylemeye devam edeceğiz…”

Kaynak: yenimedya

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

25-27 Mart Starup Weekend