DorukNet, DorukCloud ile Hyper-V üzerinde bulut bilişim hizmeti veren ilk şirket oldu

Veri merkezine 1,5 milyon dolarlık yatırım planlayan ve bunun 500 bin dolarlık kısmını gerçekleştiren DorukNetTürkiye’deki Hyper-V platformu teknolojisi üzerinde bulut bilişim hizmeti veren ilk şirket oldu.
DorukNet’in yeni hizmet alanı olan DorukCloud ile ilgili bilgiler veren DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, şirketin amiral gemisinin veri merkezi hizmetleri olduğunu vurgulayarak önümüzdeki beş yıl içinde de bu alandaki güçlerini artırarak devam edeceklerini belirtti. Erkman, son beş yılda her yıl ortalama yüzde 20 büyüyen veri merkezi hizmetlerinin 2010 yılında yüzde 28’lik bir büyüme kaydettiğinin altını çizerek, hedeflerinin veri merkezi hizmetlerinin tamamını bulut bilişim altyapısı ile sunmak olduğunu ifade etti.
Veri merkezine toplamda 1,5 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor
DorukNet’in sahip olduğu veri merkezi büyüklüğünü 10 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini ve Antalya’daki felaket kurtarma veri merkezine ek olarak İstanbul’da farklı noktalarda dinamik veri merkezlerini devreye alacaklarını açıklayan Gökhan Erkman şöyle devam etti: “Dinamik veri merkezi için ilk aşamada 500 bin dolarlık bir yatırım yaptık. Bu yatırım miktarına ek olarak yılsonuna kadar bir milyon dolar daha yatırım yapılmasını planlıyoruz. Yeni veri merkezinin devreye girmesiyle birlikte DorukNet dünya standartlarında bir veri merkezine sahip olacak.”
Microsoft Hyper-V platformu üzerindeki ilk hizmet
DorukNet, DorukCloud hizmeti ile sanallaştırmanın getirdiği standartların yanında, sunduğu katma değerli servisleri ve tam çözüm paketleri ile Microsoft Hyper-V platformu teknolojisi üzerinde bulut bilişim hizmeti veren Türkiye’deki ilk barındırma şirketi olacak.
Kaynak: btnet.com.tr

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?