Facebook’a Ağır Suçlama

Facebook’ta sular durulmayacak gibi görünüyor…
Popüler sosyal paylaşım  sitesi Facebook’ta şimdi de kullanıcılarının bütün kişisel bilgiler ‘ini satmakla suçlanıyor.
Sosyal paylaşım ağı olan Facebook’ta ki tüm uygulamaları kullanan kişilerin bütün şahsi bilgilerinin reklam şirketine satıldığı söyleniyor. En çok kullanılan uygulamalardan biri olan Farmville de dahil olma üzere bir çok uygulamalarda yer alan kullanıcı bilgileri reklam şirketine satıldığı öne sürüldü, bu iddiaları öne süren ise Amerikan The Wall Street Journal gazetesi ‘nin araştırma yaparak bu iddiaları öne sürdüğünü belirterek durumun gerçekliğini hatırlattı.
Kullanıcıların kişisel bilgileri, arkadaşları ile bağlantıları reklam şirketleri ‘ne ve internet takip şirketleri ‘nin eline geçerek tüm kullanıcılar açısından tehlikeli bir durum yaratıldığını savunan Amerikan gazetesi, insanların bilgilerini bu şirketlere en çok, bu sene kullanımı oldukça artan  ‘Zynga’ firması yönünden yapıldığını belirtti.
Bu uygulamaların arasında 50 milyon kullanıcıya sahip Farmville, Texas HoldEm, FrontierVille,  Cafe World ve Mafia Wars başı çekiyor. Bu uygulamaların kişisel bilgileri almakla kalmadığı hatta kullanıcıların arkadaş isimlerini de dağıttığı belirtildi.
Facebook kullanıcılarının en güçlü gizlilik ayarlarını seçmesi bile onları bu duruma düşmekten kurtaramıyor, Dev sosyal paylaşım sitesinin bu durumu kontrol etmiyor oluşu firmanın kendi kurallarını çiğnediğini gösteriyor. Ancak 500 milyona yakın kullanıcısı olan popüler site, bu durumun düzeltilmesi için gerekli tüm işlemleri başlatacağını kaydetti.

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?