Amazon saldırı altında

Wikileaks savunucuları Amazon'u da boş geçmedi...
Wikileaks taraftarı hackerlar boş durmuyor. Daha önce yaptıkları saldırılarla ilgili bir haber yayınlamıştık. Bu kez de Amazon.com'a saldırdılar. 

Wikileaks'e erişimi engelleyen bir çok siteye DDoS atakları yapan hackerlar Amazon.com'a saldırmamış ve Amazon'un büyük bir yapıya sahip olduğunu şu an için onlara saldıracak boyutta bir güçlerinin olmadığını belirtmişlerdi. Gün geçtikçe taraftar çeken bu hackerlar bu kez Amazon.com için bir saldırı düzenlediler. Amazon'un .uk, .fr, .it, .de ve .at uzantılı beş bölgesel e-mağazasına bir saatlik süre için erişimi kesmeyi başardılar.

Bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da bu 1 saatlik kesintinin sebebi Wikileaks savunucusu hackerların DDoS (Distributed Denial Of Service) atakları olduğu sanılıyor.

Daha önce aynı saldırılar PayPal, Visa, Mastercard, EveryDNS, PostFinance ve wikileaks'e karşı sindirme girişiminde bulunan bir çok kuruluşun websitelerine de yapılmıştı. Bu ataklar sonucunda tutuklanan hackerlar olsa da bu hızlarını kesmemiş görünüyor. Yapılan DDoS atağı temel olarak, sanal olarak oluşturulmuş on binlerce bilgisayarın bir web sitesine aynı anda talep göndermesine dayanıyor. Bu kadar talebi kaldıramayan site ise kilitlenip erişilmez hale geliyor.

Wikileaks savunucuları her geçen gün daha da fazla artıyor. Bu saldırılar wikileaks'in internet üzerinde ne kadar büyük bir hareket olduğunun da göstergesi. Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın tutuklanmasının ardından bu saldırı ve tepkiler daha da fazla artmış ve artacak gibi görünüyor.

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?