Facebook en iyi hacker'ı arıyor


Yenilikleri çok seven Facebook bu kez de Hacker Cup ile Hackerları yarıştırıyor.


Google ve yahoo gibi büyük firmaların belirli aralıklarla düzenlediği bu tarz kod yarışmalarına bir yenisi de Facebook'tan geliyor. Facebook ilk kodlama yarışmasıolan Hacer Cup'ın duyurusunu yaptı. 

Facebook bu konu ile ilgili "Bu etkinlik, Dünya'nın her tarafından mühendislere çok raundlu bir yarışmada karşılıklı yarışabilme imkanı sağlayacak." Hacker Cup genel olarak Google Code Jam ile  çok benzer bir sisteme sahip. 

Katılımcılar algoritma tabanlı problemleri çözmeye çalışacaklar. Zaman içerisinde turları geçerek ilerleyecekler ve finaller de California'da yapılacak.

Kayıtlar 20 Aralık 2010'da başlıyor. 72 saat sürecek olan ön eleme turu ise 7 Ocak 2011 günü başlayacak. Ön eleme turu 3 problemden oluşacak ve en az bir problemi başarıyla çözmeyi başaran katılımcılar ilk online raunda geçmeye hak kazanacaklar
İlk online raund 15 Ocak 2011'de internet üzerinden yapılacak ve 3 alt grup içerecek. Bu her alt grubun ilk 1000 yarışmacısı ise ikinci online raunda geçebilecek. 
İkinci online raund ise 22 Ocak 2011'de gerçekleşecek. İlk online raund gibi bu raund da internet üzerinden yapılacak. İkinci online raundun en yüksek skor alan 25yarışmacısı finallere katılmaya hak kazanmış olacak. Finaller Facebook Campus'de gerçekleşecek. Finalistlerin California uçuşları ve orada geçirecekleri süreçteki tüm masrafları Facebook tarafından karşılanacak.

Kişisekatılım gerektiren final turu 11 Mart 2011'de gerçekleşecek. Finali kazanan kişi "Dünya Şampiyonu" ünvanının yanında 5.000 Dolar ödül ile de ödüllendirilecek.
Katılmayı düşünen herkesin şimdiden çalışmalara başlamasını gerektirecek, sıkı bir turnuva olacağa benziyor. Umarız ülkemizin mühendisleri de finallerde California'ya giden kişiler arasında yer alır.

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?