Wikileaks yeniden Amazon sunucularında

Wikileaks, Danimarkalı bir gazete sayesinde 2 hafta aradan sonra Amazon sunucularına geri döndü. 
Wikileaks içeriğini kendi sitesinden yayınlamak isteyen Danimarka gazetesi Politiken, Amazon'un sunucularından bir yer satın aldı.

Amazon şirketi, 2 hafta önce birçok kişi tarafından Batılı hükümetlerin baskısıyla olduğu düşünülen bir karar almış ve Wikileaks'e sunuculuk yapmayı durdurmuştu.
Computerworld Denmark'a konuşan JP/Politiken Hus adlımedyagrubunun CEO'su Per Palmkvist Knudsen, "Amazon tercihimiz tamamen tesadüf. Ama şimdi biraz garip göründüğünün farkındayım" açıklamasını yaptı. Knudsen, Amazon sunucularını tercih etmelerinin arkasında kesinlikle bir intikam güdüsü veya siyasi güdü bulunmadığını vurguladı. Amazon'un Avrupa'daki sunucularının "sadece daha kolay olduğu için seçtiklerini" dile getirdi. JP/Politiken Hus CEO'su, "Amazon hızlı ve kolaydı. Ama Amazon sunucularından tekrar kovulursak bunun büyük bir olay olacağının farkındayız, ama şimdilik o yönde bir niyet yok" diye ekledi.
JP/Politiken Hus'un Bilişim Teknolojileri Direktörü de Amazon sunucularında Wikileaks içeriği yayınlayan tek ikiz içerikli sitenin kendilerininki olduğunu kaydetti.


Kaynak: gelecekonline

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?