McDonald's müşteri bilgilerini çaldırdı


Restoranlar zincirinin müşteri veri tabanına girmeyi başaran korsanlar, çok sayıda kişinin kimlik bilgisini ele geçirdi.

Bilgisayar korsanları, ABD’nin popüler restoran zinciri McDonald’s’ın bugüne kadarki kampanyalarda topladığı müşteri bilgilerine ulaşmayı başardı. Korsanların elde ettiği bilgiler arasında müşterilerin isim, adres, e-posta, telefon, kimlik bilgileri vs. gibi çok önemli detaylar bulunuyor.
Huffington Post’un haberine göre, ABD'deki sunucularının bilişim güvenlik önlemlerinin korsanlarca aşıldığını açıklayan firma, sorumluluların tespiti için yasal yollara başvurdu.
Çaldırdığı bilgilerin miktarı hakkında sessiz kalmayı sürdüren MacDonald’s, bu bilgiler arasında kişilerin finansal bilgileriyle Sosyal Güvenlik numaralarının bulunmadığını bildirdi.
Firma ayrıca, hediye ve indirim kampanyalarına katılmak için firmaya kişisel bilgilerini teslim eden onbinlerce müşteriye uyarılar göndermeye başladı. Uyarıda, McDonald’s’tan aradığını söyleyen kişilere hiç bir şekilde bilgi verilmemesi gerektiği belirtildi.
Kaynak: ntvmsnbc

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?