WikiLeaks kurucusu kitap yazacak!..

WikiLeaks kurucusu Julian Assange kendi biyografisini yazmak için 1.5 milyon dolar alacak.

WikiLeaks'in yayınladığı tüm belgelerin arkasında olan ve WikiLeaks'i kuran Julian Assange yeni bir projeye başlıyor. Elinde hala daha yayınlamadığı binlerce belge bulunan Julian Assange, otobiyografisini yazacak.

Kendi biyografisini yazmayı 1.5 milyon dolar karşılığında kabul etti. Assange, burdan kazanacağı parayı, yaptığı eylemlerin yasal maliyetine harcayacağını söyledi. Aynı zamanda Assange şöyle bir açıklama yaptı.
 
"Bu kitabı yazmak istememiştim. Ancak buna mecbur kaldım. Şimdiden, bu işin sonucunda doğan yasal maliyetlere 300.000 doların üzerinde bir rakam harcadım. Bu paraya kendimi savunmak ve WikiLeaks'i ayakta tutabilmek için ihtiyacım var." şeklinde konuştu.

Assange şu an için İngiltere'de kefaletle serbest kalmış durumda. Ancak hala daha polis gözetiminde ve ocak ayında kendisini bekleyen bir başka duruşma daha var. İsveç, Assange'ı cinsel taciz suçundan dolayı istiyor. Ancak asıl korkulan İsveç'in Assange'ı ABD'ye teslim etmesi. Julian Assange da buna karşı mücadele verip WikiLeaks'i ayakta tutmaya çalışıyor.

Kaynak: techno-labs

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?