Nokia - Apple davasında yeni boyut!..

Nokia'nın Apple ile olan yasal savaşı bitmiyor.

Amerika'da Nokia ve Apple'ın geçen yıldan beri yasal bir çekişme içerisinde olduğunu artık duymayan kalmamıştır. Şimdi ise Finlandiya firması bu mücadeleye üç dava dosyası daha getirdi. Dosyaların konusu Apple'ın İngiltere, Almanya ve Hollanda'daki merkezleri hakkında şikayetlerden oluşuyor.


Son dava dosyalarında iPad, iPhone ve iPod touch gibi Apple ürünlerinin Nokia'nın dokunmatik kullanıcı ara yüzü, cihazlar üzerindeki uygulama mağazaları, anten yapıları, arayan kimliği, sinyal sesi bastırma ve modülatör yapılar, mesajlaşma işlevselliği, ekran aydınlatması, veri kartı işlevselliği, birden çok radyo entegrasyonu ve yonga seti ile alakalı patentleri ihlal ettiğinden şikayet ediliyor.


Nokia'nın Fikir mülkiyeti bölümünün başkan yardımcısı Paul Melin "Bu olaylar Apple'ın Amerikan Uluslararası Ticaret Komisyonu ve Delware ve Winsconsin Federal mahkemelerinde beyan edilen 24 tane patent ihlaline 13 adet daha ekliyor. Nokia'nın icatları ve kullanıcı tecrübesinin değerini yükselten daha birçok şey bu patentlerlekullanılıyor. Örneğin dokunmatik ekranda içeriği yönlendirmek veya cihaza yüklü uygulama mağazasında bulunan sürekli değişime uğrayan bir bir servise ulaşımı sağlayan el hareketleri, iPhone'un çıkışından on yıl önce dosyalanmıştır" dedi.


Bakalım Apple'ın Nokia'ya cevabı ne olacak?

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?