Müyap başkanı Bülent Forta fizy'nin kapatılmasıyla ilgili ilk kez konuştu


Müyap neden dava açtı, fizy ile yaptıkları toplantılar nasıl sonuçlandı? Fizy'nin Müyap'a ne kadar borcu var?
Müyap'ın şikayetiyle Fizy'nin kapatılması bugün internetin en çok konuşulan konusu oldu. Herkes Fizy'nin neden kapatıldığını merak ederken Müyap'ın başkanı Bülent Forta dipnot.tv'ye konuyla ilgili açıklama yaptı.
Fizy'nin kapatılmasının internet özgürlüğü ile ilgili değil sadece ticari bir karar olduğunu söyleyen Forta; " Fizy bizim üyelerimizin şarkılarını kullanıyor ama bize hiç telif ödemiyor. TTnet, Turkcell, Avea gibi portallar sundukları şarkıların teliflerini düzenli olarak öderken biz fizy'ye ayrıcalık tanıyamız" dedi.
Fizy'nin geçmişe dönük olarak borçlarını ödemediği gibi yeni bir çalışma planı yapmadığını da dile getiren Forta, " Fizy ile bu karardan önce 7 ay içinde 20'ye yakın toplantı yaptık. 5 ayrı iş planı sunduk. Ama kendileri hiçbir plana yanaşmadılar. Şu ana kadar geçmişe dönük 80 milyar borçları var, ödemedikleri gibi ödemeye de yanaşmıyorlar" açıklamasını yaptı.
Bülent Forta dipnot.tv'ye yaptığı açıklamaları şu şekilde sürdürdü:
"Fizy eskiden bir arama motoru şeklinde çalışıyordu. O şekilde dailymotion gibi bir siteydi. Ama 2010 yılında liste yaptıran bir siteye dönüştü. Bu haliyle başka müzik sitelerinden bir farkı kalmadı. Bundan dolayı da piyasada haksız rekabet doğdu.  Biz Müyap olarak hukuka müraacat ettik ve savcılık karar verdi. Fizy de hakkını mahkemede arayabilir. İnternet özgürlüğü, insanların haklarını çalma özgürlüğü değildir.  Biz sanatçıların haklarını koruyan bir örgütüz. Fizy bize, şarkıları 100 liralık kullanırız ama 5 lira öderiz diyorlar. Bunu asla kabul edemeyiz." 
Dipnot.tv

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?