Avrupa'nın ilk 5'inde!


Avrupa'nın en hızlı büyüyen internet iş girişimlerinden olan ücretsiz seri ilan sitesi sahibinden.com, emlak ve otomobil gibi pek çok kategoride ilk 5'te yer aldı.

sahibinden.com, 2010 yılını aylık 20 milyon tekil ziyaretçi sayısı ve 2 milyon ilandan fazla aktif ilanı ile kapatıyor.Yoğun ziyaretçi trafiği ile bir yandan da Türk halkının alışveriş eğilimlerinin nabzını tutan site, tekil ziyaretçi rakamlarında Avrupa'nın ilk 5'i içinde yer alıyor.
Milyonlarca aktif kullanıcısı sayesinde tüketici alışkanlıklarını çok yakından takip eden sahibinden.com’un verileri, İstanbul’dan Kars’a 3 kat değişim gösteren ev kiralarından, en az otomobil satışı yapılan ilin Ardahan olmasına kadar birçok ilginç bilgiyi ortaya çıkardı.
Türkiye’nin önde gelen ilan ve alışveriş platformu olan sahibinden.com, 2010 yılı değerlendirmesi ve 2011 yılına ilişkin beklentilerini 24 Aralık Cuma Günü düzenlenen basın toplantısında paylaştı.
sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş ve sahibinden.com Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Emre Erşahin’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda sahibinden.com’un e-ticaret sektöründeki 10. yılının yanı sıra 2011 projeleri ve sektöre dair beklentiler açıklandı.
12 MİLYON YENİ İLAN GİRİŞİ
Toplantıda, 2010 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, 2010 yılında sahibinden.com’a toplam 12 milyon yeni ilan girişi yapıldığını iletti. Ayrıca aktif ilan sayılarının yüzde 50’lik bir artış göstererek 2 milyonu geçtiğini bildirdi.
2010 yılı içerisinde sahibinden.com’u ziyaret eden tekil ziyaretçi sayısının da yüzde 51 oranında artarak 20 milyona ulaştığına değinen Ertaş, sahibinden.com’un Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret platformu ve en çok ziyaret edilen ilk 10 internet sitesinden biri olduğunu söyledi.
EN ÇOK 2+1 TERCİH EDİLİYOR
Sahibinden.com kullanıcılarının online alışveriş eğilimlerinin değerlendirildiği Sahibindex verileri de, ilginç rakamlar ortaya çıkardı. Dakikada bir konutun satıldığı ya da kiralandığı sahibinden.com’dan alınan bilgilere göre 2010 yılı içerisinde emlak satışının en çok gerçekleştiği il İstanbul, en az sayıda satış yapılan il ise Mardin.
Yine bu bilgilere göre kullanıcıların en çok tercih ettiği konut tipi 2+1 evler olurken, ortalama konut kiralama taleplerinin İstanbul’da 900 TL, Kars’ta ise 300 TL olduğu görüldü. Ayrıca İstanbul'da metrekare başına en pahalı dairelerin Beyoğlu'nda, en ucuz dairelerin ise Sultangazi’de yer aldığı iletildi.
Öte yandan dakikada 2 otomobil satışının gerçekleştiği sahibinden.com tarafından açıklanan Sahibindex verileri, tüketicilerin otomotiv sektöründeki eğilimleri konusunda da ilgi çekici bilgiler sunuyor. Sahibindex verilerine göre, 2010 yılında en fazla otomobil satışı İstanbul’da en az otomobil satışı ise Ardahan’da gerçekleşti. Ayrıca Ertaş, motor hacmi bakımından 1300- 1600 cc, renk olarak ise gümüş gri otomobillerin tercih edildiği iletildi.
AVRUPA'NIN İLK 5'İNDE
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Burak Ertaş 2010 yılsonu itibariyle tekil ziyaretçi rakamlarında otomotiv ve emlak siteleri arasında Türkiye’de lider, Avrupa’da ilk 5 içinde, dünya genelindeyse ilk 20’de olduklarını söyledi.
Ertaş, “Bizler tüm gücümüzü hep kullanıcılarımızdan aldık ve onlardan aldığımız geri bildirimler ve enerji ile sahibinden.com‘u değişen ve gelişen bir platforma dönüştürdük. Bu doğrultuda 2011 yılında da sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak için altyapı ve yazılım alanında yaptığımız yoğun yatırımlarla kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Mobil dünyanın hayatımızda her geçen gün daha fazla yer alması nedeniyle özellikle mobil servisler ve uygulamalarla 2011 yılında mobilde daha etkin olacağız. Kendi iş alanlarımızla ilgili yeni yatırımlar yapacağız. Yurtiçi ve yurtdışı yeni Internet projeleri de gündemimizde” diye konuştu.
Kaynak: ntvmsnbc

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?