Fizy’nin ortaklarından Orkun Tekin’den özel açıklama

Kapatılan site Fizy’nin ortağı Orkun Tekin konuştu. Sitenin kapatılması konusunda Ankara’da görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Tekin, bu süreçte Fizy hakkındaki kapatma kararının kaldırılması için çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Fizy’nin dijital platformlar içinde önemli bir yer sahibi olduğunu vurgulayan Tekin, “Fizy Türkiye için bir fırsat, Türkiye’nin bunu değerlendirilmesi lazım. Biz hala Müyap’la uzlaşmaya açığız. Fizy Türk hukukuna ve Türk ticari yetkililerine karşı sorumluluklarını yerine getiren bir kurum, bundan böyle de lisanslı ve yasal bir mecra olarak devam edeceğiz. Fizy uluslararası bir değer ve kolayca bertaraf edilmesine izin vermeyeceğiz.“ dedi.
Orkun Tekin Müyap Başkanı Bülent Forta’nın açıklamalarına şöyle cevap verdi:  “Görüşme arzusunu özellikle ön plana koyan biz olduk ve yüzyüze de yazılı olarak da görüştük uzlaşmak için. Yalnızca reklam geliriyle yürütülen bir kuruluş olmamıza rağmen onlara gelir ölçeğine paralel olarak uzun vadeli çözümler önerdik fakat onlar bunun çok üzerinde rakam talebini önümüze koydular.  Fizy 2009 senesinde zaten lisanslı bir kuruluştu, 2010 senesinde de bunu devam ettirmeye çalıştık. İleriye dönük bir çerçevede görüştük ancak sürekli olarak rakamları arttırdılar. Kârın değil toplam iş hacmimizin üzerinde bir rakamla geldiler, formatımızı değiştirmemizi istediler. İş planımızı değiştirip, formatı değiştirme taleplerini kabul ederek tamam dedik. Yalnız nakit akımıyla ilgili bir öneriyle gittik. Sonuçta “öneriniz kabul edilmemiştir” diyen basit bir maille karşılaştık. Sonra da kapatma kararı alındı. Müyap’ın amme hizmeti yaptığını farkındayız, iyi niyetlerini bekliyoruz. Biz yeni dijital müzik endüstrisinin içinde varız. Gelecek hafta Amerika’ya Mashable Awards’a ödül almaya gideceğiz. Açıklamamız yasak ama bu duruma geldiğimiz için söylüyorum, biz Amerika’ya birincilik ödülü almaya gidiyoruz.”
Dipnot: Müyap, Fizy yetkililerine görüşme için davette bulundu. Taraflar yarın (29.12.2010) uzlaşma için masaya oturacak.
Fizy'nin ortaklarından Orkun Tekin Dipnot.tv aracılığıyla davetleri için Müyap yetkililerine ve verdikleri destekten dolayı kamuoyuna teşekkürlerini iletti. 

Kaynak: Dipnot.tv

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?