Serbest bırakıldı, ama...


Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, temyiz duruşmasına kadar gözaltında kalabilir.


İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın 200 bin sterlin kefaletle şartlı tahliyesine karar verdi. Ancak davacı taraf olan İsveç'in kararı temyize götüreceği açıklandı.


Mahkeme bugün, Assange'ın 200 bin sterlininin mahkemede ödenmesi koşuluyla toplam 240 bin sterlin kefaletle şartlı tahliyesine karar vermişti. İsveç'in kararı temyize götüreceği bildirildi, temyiz duruşmasının ise 48 saat içinde yapılması bekleniyor.

Londra'daki Yüksek Mahkeme'de görülecek temyiz duruşmasına kadar Julian Assange'ın Wandsworth Cezaevi'ndeki gözaltı durumunun devam edeceği belirtiliyor.

Assange'ı bugün İngiltere'nin başkenti Londra'daki duruşmasında avukatları Mark Stephens ve Geoffrey Robertson savundu. Duruşmada avukatlar, Assange'ın kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Yargıç bu talebi kabul ederken, bir sonraki duruşmanın 11 Ocak 2011'de yapılmasına karar verdi. Mahkemeye Wikileaks'in kurucusunun annesi Christine Assange da katıldı.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren duruşmada ayrıca, aralarında Amerikalı film yapımcısı Michael Moore, İngiliz sosyetesinin önde gelen isimlerinden Jemima Khan, gazeteci John Pilger, İngiliz film yönetmeni Ken Loach gibi isimlerin de bulunduğu 10 kişinin Assange'ın serbest bırakılması için kefil olduğu açıklandı.

Mahkemenin önünde ise 100'den fazla gazeteci ve protestocu yer aldı.

Geçen haftaki duruşmada yargıç, Assange'ın kefaletle serbest bırakılması talebini reddetmiş ve gözaltı durumunun devamına karar vermişti. Assange yaklaşık bir haftadır Londra'daki Wandsworth cezaevinde tutuluyor.

Julian Assange kurucusu olduğu Wikileaks'ın yayımladığı gizli belgeler nedeniyle yargılanmıyor. İsveç Assange'ı iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve kendisine iadesini talep ediyor. Assange ise iddiaları reddediyor ve İsveç'e iadesini önlemek için mücadele edeceğini söylüyor. 

Hapishane aracındaki Julian Assange, İngiliz gazeteciler tarafından işte böyle görüntülendi.

Comments

Popular posts from this blog

Oracle Fusion : SQL Query to Retrieve Shopping Category Hierarcy

Automatic Generation of Charge Account in Requisition Import

How to compile Oracle EBS Forms on Windows server?